Någon sade....

Försök att vända drömmen till något positivt. Men hur fan gör man det och vad betyder drömmen egentligen?
Som en väninnas mamma ofta sade:
"Om inte OM fanns så skulle det rinna whiskey i Fyrisån"
Saknar er som fan!
Känns som om det bara blir en massa svammel just nu. Men det är så många tankar som far runt i huvvet på mig. En massa tankar och frågor som jag inte vet om jag kommer få svar på, eller vem som sitter på svaren (om det finns några svar förstås)

känsla av maktlöshet och förvirring.

Vad och hur mycket har man egentligen att säga till om som anhörig när det gäller vård av sjuka? Jag menar när man som anhörig tycker att en person blir behandlad på fel sätt eller helt enkelt får den där känslan av att läkarna inte bryr sig och kanske t o m undanhåller sanningen. Först får man höra "så här ligger det till och så här ska vi göra". Sen helt plötsligt så ändrar dom sig och säger att "nä det funkade inte vi gör så här istället" Så påbörjas nästa behandling och den pågår ett tag tills dom säger att kroppen blivit imun mot den och nästa behandling påbörjas och nu är hela kroppen utslagen. Ingen sjukgymnastik eller annat erbjuds verkar det som. Undrar var den svenska sjukvården är på väg

Åt Skogen med Helgplanerna

Nu är helgen slut och den har känts totalt värdelös. Hade planerat att hälsa på mamma på sjukhuset i helgen men kroppen protesterade och tyckte tydligen att det var mycket bättre att jag var hemma och var förkyld istället.
Många tycker säkert "men hallå en förkylning försvinner ju snart. Bara att ta nya tag"
Men eftersom jag inte kan träffa mamma när jag är sjuk så känns det extra jobbigt. Speciellt efter allt som hänt det senaste året.
Jag lämnar ingenting åt slumpen längre. Inbillar mig både det ena och det andra fast jag vet att det är det absolut värsta jag kan göra.

Änglar visst finns dom....

Undrar hur någon enstaka person kan förstöra ett helt liv? Hade vi inte träffats så hade ingen behövt plocka upp mig från botten.
Men jag hade tur.... Det kom någon och fångade upp mig på vägen när jag föll. Livet gick vidare och jag hittade upp till ytan igen.
Det gick några år, tills det var dags att besöka botten återigen. Jag föll ännu en gång, den här gången fanns någon där och fångade upp mig innan jag nådde botten totalt. Kämpade mig tillbaka men hade väl inte nått ytan helt innan det var dags igen.....
Den här gången efter bara några få månader. Kämpar fortfarande med att ta mig upp till ytan.
Men nu finns ytterligare en person och fångar upp mig när jag faller. Är så himla glad att du hittade mig igen. Det var ju iaf över 20 år sedan vi sågs men det känns som igår. Du betyder så mycket för mig, du vet vad jag går genom och många gånger kan du läsa  mina tankar ibland behövs bara en "kram" eller ett <3 i ett meddelande eller sms för att allt ska kännas lättare. På  något obeskrivligt sätt vet du vad och hur jag tänker. Är så himla tacksam att din mamma "hjälpte" dig att hitta mig. Ja du sa det för ett tag sedan att det måste ha varit din mamma som hjälpte dig att hitta mig.

Ja så är det - Änglar dom finns verkligen. Dom finns alltid där när man verkligen behöver dom.

Tråkväder

Tur att man inte behöver gå ut närt det är så blött å trist. Sitter uppkrupen i mormors fåtölj å myser, slötittar på "Utvandrarna" på TV4 film. I morgon är det måndag igen tur att jag vet att det finns att göra när jag kommer dit. Känns så mycket lättare att åka till jobbet då. Får väl se vad resten av dagen har att bjuda på sen.

några dagar sedan....

jag bloggade senast. Men har inte haft ork till det. I måndags började jag jobba efter julledigheten. Eller jobba är väl synd att säga, har inte haft några arbetsuppgifter förens på torsdageftermiddag. Så jag har typ suttit rakt upp å ner på min stol å gjort ingenting. Såå trist.
Idag har dock dagen varit roligare. Vi fick besök av sambons bror och med sig hade han lilla Teo. Teo är bara sååå söt. Hade honom i famnen så gott som hela tiden. Matade och rapade honom. Han är bara så go. När han hade somnat i mammas famn fick jag ta över å han fortsatte sova.
Nu blir det lugn kväll  med film å mys som vanligt
Hej svejs

Lördag=slappardag

Idag klev jag inte ur sängen förens klockan var ett. Det är skönt att slappa på helgerna  men det blir trist i längden. speciellt varannan helg när man vaknar ensam i sängen och vet att älsklingen är på jobbet. Han jobbar visserligen bara förmiddagar när han jobbar helg men ändå.
Vi får väl se vad resten av lördagkvällen har att bjuda på. Blir väl mys med nån film som vanligt antar jag

Lördag=slappardag

Idag klev jag inte ur sängen förens klockan var ett. Det är skönt att slappa på helgerna  men det blir trist i längden. speciellt varannan helg när man vaknar ensam i sängen och vet att älsklingen är på jobbet. Blev en film innan jag nu har krupit ner under täcket. Får väl se vad morgondagen har att bjuda på.
god natt

Fredagkväll med mys i mormors soffa

Då börjar långledigheten lida mot sitt slut. Jobbet kallar visst på mig på måndagmorgon igen. Har varit ledig sen tisdagen före jul. Men ledigheten har varit välbehövlig. Har lyckats samla nya krafter. Bara hoppas det finns något att göra på måndag när man kommer dit.

Igår var vi hos mamma och pappa och fikade lite. Åt tårta gjorde alla utom jag, eftersom vi firade pappas födelsedag igår.
Mamma har genomgått ytterligare en behandling, skönt att dom kommit igång med det igen. Frågan är bara hur hon klarar den här vändan. Hon är fruktansvärt trött men det tillhör ju. Å så är det ett antal andra biverkningar..... Får väl se när nästa röntgen blir och vad den säger.
Helgen blir för övrigt lugn eftersom älsklingen jobbar lördag-söndag.

Minnen.....

I morgon ska vi hämta soffgruppen. Jag får överta mormors soffgrupp. Jag bara älskar den. Får väl se om jag ev. hittar något mer som jag vill ha som minne. Känns lite konstigt att åka hem till mormor i morgon eftersom jag vet att hon inte kommer att finnas där. Men samtidigt känns det skönt att få ett "avslut". Jag tror att mormor ville att jag skulle ha den.

fy fan

så jävla tragiskt när vissa människor manipulerar andra så till den milda grad att dom blir som förbytta. Känner inte alls igen det jag hör om dig längre. Visst vi har väl inte världens bästa relation till varandra vi heller men jag tycker ändå det är tragiskt att du blivit som du blivit. Hoppas verkligen att du tar dig i kragen och vaknar upp å inser vad det är du håller på med. Om inte för din egen skull så för dina barns skull.

TV och filmtittande helg

Helgen har varit lugn och bestått av TV- och filmtittande. Sååå skönt att bara vara. Imorgon börjar vardagen för många igen men för mig innebär det att en hel veckas slöande återstår. Igårkväll såg vi Mamma Mia på TV3. Den är sååå bra. Det är en film som så smångingom kommer att finnas i filmhyllan här hemma. Har även sett Happy Feet en så himla söt film. Får se vad det blir för film ikväll.

Försöker även att "piffa" till bloggen. Är det nån som har nån idé om hur man kan piffa till den med nån rolig bakgrund eller vad jag ska skriva om så kom gärna med en kommentar. Jag kommer visserligen fortsätta att skriva om hur jag  mår å så. Men det kan ju vara kul för er läsare att läsa om annat än bara elände i min blogg.

Om några dagar fyller pappsen år. Blir väl kalas där som vanligt nästa helg. Det beror ju förstås på hur mammsen mår.

första dagen på året

Jaha så var det första dagen på det nya året. Hoppas verkligen det här året blir bättre än det förra. Förra året kantades av många sjukdomar och dödsfall i min omgivning.

Jo jag vet att det här året kommer att bli bra på ett vis iaf men det tänker jag inte berätta om nu och här. Några av mina vänner vet men så ska det oxå förbli ett tag till. Lite hemlisar måste man ju få ha eller hur.

En bra sak med förra året var att jag fick kontakt med en gammal vän på Facebook som jag inte hört något ifrån på över 20 år. Tänk vad tiden går fort och vad världen förändras med den. Önskar så att jag får träffa dig igen, snart. På något vis ska vi väl kunna lösa det eller hur Carro. Tråkigt nog får jag inte träffa din mamma igen men hoppas att jag kommer att få återse din pappa. Hoppas även jag då får träffa din övriga familj som för övrigt verkar vara lika knasig som du. Men man blir ju som maj umgås heter det ju.

För övrigt har mamma börjat återhämta sig efter senaste pärsen. Hoppas bara det inte dröjer allt för länge innan nästa behandling. ju längre tiden går dest mer "fäste" får ju sjukdomen.

En annan sak som jag faktiskt ser fram emot är att bli faster i slutet av Januari. Det ska bli riktigt kul att få träffa den lill* sen.

Nu är det nog för denna gång.

Tack å hej leverpastej


RSS 2.0