Earth Hour... Lördagkväll och Tacos

Jaha så var det då Earth Hour. Undrar egentligen hur många som släcker ner lyset under den här timman. Vi sitter iaf här med värmeljus ocn myser. Men jag ser att det lyser i många fönster fortfarande och då har det bara gått en halv timme alltså är det en halv timme kvar det ska vara släckt.

Tycker det är riktigt mysigt med helg. Så gott som varje helg äter vi tacos, riktig mysmat. Imorgon kommer älsklingens pappa och bröder hit å ska äta tårta. Ska bli kul att träffa dom alla igen, det var ett tag sedan nu.

Ska väl oxå tala om att jag missförstått mamma ang. cancern den sitter i gallblåsan och har spridit sig till levern. Inte som jag skrivit från början att den satt bara i levern.

Äntligen helg och älsklingens födelsedag

Då var det äntligen fredag igen då och jag är hemma från jobbet har ev fått urinvägsinfektion som gett sig upp i njuren men vi får se vad urinodlingen säger... Har jag tur så e det bara en sträckning eller inflammation i musklerna.. Skriver inte så ofta jag vet. Skriver väl mest när jag känner att jag har behov av det och det hoppas jag att ni som läser har överseende med. Men är inne å kollar här varje dag om det är någon som kommenterat något av mina inlägg.

Nåväl, mamma har en behandlingsfri vecka den här veckan. Hon var på röntgen i måndags så nu är det bara vänta på röntgensvaren och se vad dom säger. Hoppas verkligen inte att det spridit sig ännu mer. Håller tummarna för att dom kommer att säga att dom redan nu kan säga att det gått tillbaka iaf lite. Har hittat ett litet hopp efter att ha mailat med en vän som själv varit drabbad av cancer även om den inte satt på samma ställe som mammas gör. Tack för att du finns Johanna. Tack även till mina andra vänner som gör allt för att försöka stötta mig. Jag vet att jag varit väldigt motstridig till det där med att våga hoppas men efter mailandet med Johanna så har jag som sagt hittat lite hopp och jag hoppas ni förstår att jag inte menat något illa när jag sagt att jag inte vågat hoppats tidigare fast ni sagt att det kommer att gå bra. Men Som ni alla sagt till mig och som jag äntligen fått klart för mig hoppet är det sista som överger en och att jag måste försöka se det positivt både för min egen, mammas och resten av min familjs skull.

Själv har jag som jag tror jag skrivit tidigare varit till diestisten och även ringt kirurgen så jag bara väntar nu. Men jag har tänkt att har jag inte hört något i slutet av April typ så ska jag ringa Uppsala och höra om dom kan hjälpa mig att få en tid snabbare än som dom sa här i stan tidigast om ett år.

Ikväll ska jag och älsklingen ut å äta tror jag, å så kanske det blir bio. Vi får se, har inte bestämt mig än.

Kram till alla er som läser min blogg.


Söndag och snön vräker ner

Jaha så var det då söndag igen. Trodde verkligen inte att det kunde börja snöa igen som det gör idag. Vill verkligen inte ha mer snö nu. Vill ah vår och sommar NU......

Mamma var på sin andra behandling i torsdags. Nu till veckan ska hon på röntgen och veckan där på ska hon på mer provtagning. Undrar om dom kan se nån förändring till det bättre redan efter 2 vecors behandling?

Själv ringde jag till kirurgen i fredags och undrade om  min remiss. Men den hade inte blivit registrerad än eftersom dom ligger efter med det arbetet pga utbildning i det nya datasystemet. Fick då veta att det är 1års väntetid på operation - 1 helt J***a ÅR. Under det året hinner man ju bli desperat miljoner gånger om. Dessutom gäller tydligen inte vårdgarantin på den sortens operationer här i Västmanland så det är väl bara vänta å se glad ut. *Sukar djupt*

Halvvägs till helg och lite uppdatering

Jaha, nu är det onsdagkväll igen och halva veckan har gått. Imorgon ska jag till dietisten. Hoppas hon kan hjälpa mig så det går fort att fån komma till kirurgen. Vill verkligen göra operationen NU *s*. Men men det e väl bara en önskedröm antar jag. vi får se vad hon säger imgorgon.....

Har så satans ont i ryggen så jag vet varken ut eller in just nu men försöker mig endå på en liten uppdatering här.

Mamma har gjort sin första cellgiftsbehandling och ska göra den andra imorgon. Hon har tydligen lite biverkningar men det e väl sånt man får stå ut med antar jag.

Nej nu får det räcka för ikväll. Tack och hej leverpastej


Vår i luften

Nu känns det verkligen som att våren är påväg. Hoppas verkligen vädret håller i sig. Man blir så mycket piggare och gladare när det är sol ute. Allt känns inte lika tungt då. Fattar dock inte varför jag har vaknat vid 8-tiden både lördag och söndag när jag vet att jag får sova. Det måste bero på det fina vädret. Jag skyller på det ;). Hoppas snön smälter undan fort nu så våren får komma på riktigt. Längtar verkligen till våren och  sommaren nu efter denna iskalla vinter.

TRÖTT PÅ MÄNNISKOR

Fattar inte att folk inte kan sköta sig själva å skita i andra, tänk så mycket enklare livet skulle vara då. Blir så matt..... Man ska inte lägga sig i sånt man inte har med att göra.


Nu blev det jobbigt....

Pratat med mamma idag. Hon började cellgiftsbehandlingen idag. Får se hur hon mår imorgon sa hon. Vi får iaf inte komma dit om vi är förkylda. Hon berättade dessutom att cancern sitter i gallblåsan och inte i levern som hon trott från början. Så cellförändringarna läkarna sett var alltså en spridning av cansern från gallblåsan till levern. Har så många frågor som jag vill ha svar på men vill inte fråga mamma för mycket. Hon har nog säkert en hel del hon oxå undrar över och vill ha svar på. Undrar om man som anhörig kan vända sig anonymt nånstans med alla frågor man har. Vill inte oroa mamma med alla undringar jag har. Törs fortfarande inte hoppas på några framsteg. Folk tycker säkert jag är barnslig som tänker så men sån är jag.... Usch va negativ jag låter när jag skriver ikväll. Men tankarna går bara åt ett håll idag..... Kan inte koppla bort tankarna på att mama faktiskt är allvarligt sjuk. Hon ser ju inte sjuk ut. Hon ser lika frisk ut som hon alltid gjort.... Men tänk om..... Nä så får jag inte tänka jag vet.... Skönt iaf att skriva av sig lite ibland även om det kanske blir negativt det jag skriver.... Men känner att jag måste lätta på trycket nånstans....

Nä nu har jag klagat nog för ikväll känns det som.

Kram och på återseende till er alla goa vänner som läser min blogg.

Den som väntar....

på något gott väntar som sagt aldrig för länge. Idag ringde jag dietisten i Västerås och frågade om min remiss kommit dit, men hon sa att hon inte hittade den. Men det var inga problem att få en tid. Så nu ska jag dit den 18/3 kl. 10.00. Trist bara att jag inte kom på mig själv med att ringa tidigare. Då kanske jag kunde få en tidigare tid. Men men, sånt e livet. Nu har jag iaf fått en tid. Undrar hur många gånger jag måste gå dit innan jag sedan blir kallad till kirurgen. Längtar som f*n......


Håller tummarna

att allt går bra för mamma imorgon när hon ska opereras. Idag gjordes gastroskopi och ett dränage togs bort från gallblåsan. Imorgon ska deet sättas dit ett nytt dränage i metall istället för plast. Så ska slangen på magen tas bort. Den som varit kopplad till levern. Fattar egentligen inte varför den inte kunde tas bort vid förras opertionen när det konstaterades att det inte gick att ta bort det sjuka i mammas lever. Sen på torsdag är det dags för henne att börja med cellgiftsbehandling.....

En liten uppdatering om hur livet ser ut just nu. Det blir ju som en släktsjukdom, jag menar mamma är sjuk och alla runt omkring försöker preccis som mamma hålla skenet uppe. Vilket jag kan säga inte är det lättaste när man hela tiden undrar om hon någonsin kommer att bli frisk..... Först lovar läkarna att det ska gå att operera sen när dom öppnar å ska operera konstaterar att det inte går. Då kände jag mig ganska överkörd kan jag säga. Så nu kan dom bara minska och bromsa sjukdomen om jag förstått det hela rätt.

Kram till alla som läser min blogg

Intget är som väntans tider

Väntar fortfarande på kallelse till dietisten. D tar ju såååå lång tid. Men man brukar ju säga -"Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Nåja, jag lär ju komma dit tids nog. Har jag väntat så här länge på att få komma till Uppsala kan jag vänta ett tag till.... Så glad för de i min grupp som fått en första tid till kirurgen redan. Tack Carro för att du delar med dig av din mammas blogg så jag kan följa hur det går för henne nu efter operationen.....

Nej nu tror jag tröttmössan ska krypa ner under täcket och sova. Blev en liten uppdatering iaf.

Kram på er alla som läser min blogg.


Vasalopp....

  Fint väder ute och fruksot framför TV:n, kan det bli en bättre söndagmorgon?  Precis som det ska vara när det är Vasaloppet. Förra söndagen åkte min morbror Öppet Spår, men jag har ingen aning om hur det gick för honom.  Veckan som varit har bästa vännen varit på semester med sina pojkar, det har ju varit sportlov här den här veckan. I fredags låg det ett kort på mattan innanför dörren när vi kom hem. Det hade kommit från min kusin som är i Costa Rica. Där har hon varit i några månader nu. Får väl se om hin gör som sina övriga syskon, som stannade längre än beräknat när dom var i Korea för ett tag sedan.....

Vår påväg?

Nu var det ett tag sedan jag skrev här. Undrbart väder idag igen. Hoppas verkligen det håller i sig så snön smälter bort och våren har en chans att komma innan sommarmånaderna börjar ;). 

Någon undrar hur jag mår. Tack för att ni frågar. Jag mår efter omständigheterna bra. känns fortfarande tungt efter beskedet från mamma i januari och beskedet vi fick efter operatonen. Då läkarna konstaderade att det inte gick att operera bort det sjuka i mammas lever. Så nu på torsdag ska mamma börja cellgiftsbehandlingar. Samtidigt som hon ska få tablettbehandling. Efter dessa behandlingar antar jag att det blir strålningsbehandling. Försöker verkligen tro att mamma kommer att blin frisk men det är svårt.

Ni som läser min blogg får ha överseende med att det kan gå en tid emellan blogginläggen. Men är såå trött på kvällarna så jag orkar bara inte skriva. Härom kvällen gick jag å lade mig kl. 19 å sov till morgonen efter.

På återseende....

RSS 2.0